Diensten

Wat wij bieden

Wij hebben tientallen jaren ervaring in klantspecifieke machinebouw en productontwikkeling. Zowel de mechanische, elektrische als software engineering kunt u bij ons laten doen. Hierdoor bent u verzekerd van gebalanceerde oplossingen en loopt u niet het risico dat, bij problemen, bijvoorbeeld het mechanische ontwikkelbedrijf wijst naar het software ontwikkelbedrijf en vice versa. Ook het realiseren van projecten kunnen wij doen. Hierbij komen inkoop, montage, testen en inbedrijfstellen aan de orde. Wij hebben een groot netwerk met partners voor specifieke ontwikkelingen zoals embeded electronica en voor het aanmaken van onderdelen. Wij zijn gewend om in het buitenland te werken.

Klantspecifieke machinebouw

Klantspecifieke machinebouw is nodig als in een behoefte niet voldaan kan worden met machines die in de vrije markt verkrijgbaar zijn. Voor wat speciaal ontwikkeld moet worden is een goed eisenpakket nodig om te voorkomen dat niet aan de behoefte voldaan wordt en dat tijd en geld onnodig besteed worden. Op basis van het eisenpakket worden concepten opgezet welke inzicht geven in de haalbaarheid en de kosten. De gekozen concepten worden uitgewerkt tot ontwerpen inclusief tekeningen en inkooplijsten. Voor de realisatie van projecten is inkoop, montage en inbedrijfstellen nodig. Het is belangrijk om de ontwikkelaars mee te laten werken in de realisatie, zij bezitten immers het beste inzicht in wat er gebouwd moet worden. In al deze zaken hebben wij een ruime ervaring.

Productontwikkeling

Producten worden in grote aantallen gemaakt en worden vaak over de hele wereld verkocht. Productontwikkeling vraagt een andere benadering dan klantspecifieke machinebouw. Kostprijs en betrouwbaarheid zijn van doorslaggevend belang. De gevolgen van een te hoge kostprijs keren immers bij ieder product terug en er is niets duurder dan het oplossen van problemen met producten die al bij de eindgebruiker zijn. Dit staat nog los van het verlies van een goede naam. Het ontwikkelprocess is daarmee intensiever en kennis van specifieke productietechnieken belangrijker. Wij hebben inmiddels vele productontwikkelingen gedaan en kunnen u dus met veel ervaring helpen.

Software engineering

Software is in toenemende mate van belang bij klantspecifieke machinebouw en productontwikkeling. Wij maken gebruik van de betrouwbare realtime hardware en software van SigmaTek. SigmaTek levert alle denkbare besturingsmodules zoals modules voor digitale I/O's, analoge I/O's, motion control, meetingen en safety modules. Daarnaast leveren zijn vele verschillende CPU's en human machine interfaces. Onze ervaring met SigmaTek is inmiddels zo groot dat zij ons regelmatig vragen om hun klanten te helpen. Software engineering op basis van SigmaTek is daardoor een toenemende activiteit bij ons.

Project management/membership

Buiten het uitvoeren van complete projecten kunnen wij projecten voor u leiden waarin interne/externe mensen deelnemen. Ook het deelnemen als projectlid is mogelijk. Wij kunnen dan een disipline voor onze rekening nemen of de capaciteit vergroten door samen te werken met interne/externe mensen. Omdat wij al tientallen jaren ondernemer zijn hebben wij ervaring hebben met alle bedrijfsaspecten. Hierdoor kunnen wij ook helpen bij zaken als de invloed van projecten op: de werknemers, het productieproces, en de bedrijfsprocessen.