Voorbeelden

Wat wij al gedaan hebben

Hieronder staan een aantal projecten die laten zien wat wij kunnen. Bij de meeste projecten zijn wij gebonden aan geheimhouding. Wij kunnen daardoor niet ieder project laten zien. Mist u zaken waardoor u denkt, kunnen ze ons wel helpen? Neem dan contact met ons op, wij hebben veel meer projecten gedaan dan in de voorbeelden te zien is.

Klantspecifieke machinebouw

ICB (NoStik) levert een variatie aan anti-aanbak producten. Deze producten zijn gemaakt van glasvezelgewapende teflonfolie welke soms gecombineerd wordt met metalen onderdelen. Voor het automatisch produceren van de producten hebben wij enkele klantspecifieke machines voor ICB ontwikkeld en gerealiseerd. De machines pakken de verschillende productdelen, voegen ze samen en monteren ze. De machines werken op hoge snelheden, soms zijn de bewegingen met het blote oog niet te volgen, en er vinden processen plaats onder hoge temperatuur en veel kracht. De machines draaien soms 3 shiften per dag.

Productontwikkeling

Reed Machines verkoopt machines voor het maken van dubbelrieten. Dubbelrieten zitten op hobo's en fagotten, het zijn 2 iedentieke rietdelen die tegen elkaar gebonden zijn. Er zijn verschillende typen instrument met elk hun eigen type dubbelriet. Daarnaast zijn er verschillende voorkeuren over de wereld en persoonlijke voorkeuren per muzikant. Voor het maken van dubbelrieten levert Reed Machines verschillende producten. Wij hebben alle producten van Reed Machines ontwikkeld. De machine op de foto is een Oboe profiler. Deze machine kopieert met schraapbewegingen een 3 dimensionaal vlak van een template naar het riet. Met een aantal instellingen kan bepaald worden hoe dit 3 dimensionaal vlak op het riet komt. Er worden nauwkeurigheden gevraagd van 0,01mm.

Software engineering

BPA (Blue Print Automation) levert verpakkingssytemen voor de voedselindustrie. Ze gebruiken regelmatig SigmaTek besturingscomponenten. Wij ondersteunen BPA vaak bij het ontwikkelen van nieuwe besturingen, het inbedrijfstellen van systemen en het oplossen van problemen bij bestaande systemen.

Klantspecifieke machinebouw

Een dochter bedrijf van Oerlikon Metco boort koelgaten in schoepen van vliegtuigmotoren en energieturbines. Dit gebeurt met een elektrolitisch process waarbij zwavelzuur onder hoge druk door een titaanbuisje wordt geperst. Als gevolg van een potentiaalverschil tussen het titaanbuisje en de schoep wordt het schoepmateriaal opgelost. Het gebruik van zwavelzuur onder hoge druk stelt hoge veiligheidseisen. Het zwavelzuur vervuilt en wordt heet, in een zuurbad wordt het zuur gereinigd en gekoeld. Voor het aanbrengen van het potentiaalverschil is een watergekoelde generator ontwikkeld die 30Kw kan leveren. De generator ontwikkeling is gedaan met een generatorbouwer. Wij hebben dit hele project geleid, ontwikkeld en uitgevoerd.